Een interactieve kaart met leveringszones

Nieuws
Leestijd: 1 min
Kaart met leveringszones op de website van betoncentrale Van Akeleyn uit Zele
Christophe Keppens

Hey daar! Ik ben Christophe, een enthousiaste webdesigner en WordPress-liefhebber. Mijn passie is het creëren van prachtige en functionele websites. Laat me je helpen om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen!

Christophe Keppens - dynam-IT Webdesign Lokeren

Inleiding

Onlangs werd ik gecontacteerd door betoncentrale Van Akeleyn uit Zele om hun WordPress website te verbeteren en een handige functionaliteit toe te voegen: een interactieve kaart met leveringszones.

De uitdaging

Een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke oplossing vinden om snel en gemakkelijk de juiste informatie informatie in verband met leveringszones en bijhorende tarieven te tonen aan de klanten van de betoncentrale.

De oplossing

De oplossing bestond uit het implementeren van een interactieve kaart waarop de verschillende leveringszones ingekleurd konden worden en de bijhorende postcodes weergegeven werden.
Om het warm water niet opnieuw uit te vinden ging ik in eerste instantie op zoek of er WordPress plugins zijn die deze functionaliteit aanbieden. Na een tijdje zoeken kwam ik terecht bij de plugin WP Go Maps.
Daarmee kon ik exact bereiken wat nodig was. (De plugin biedt trouwens nog veel meer mogelijkheden)

Kaart met leveringszones op de website van betoncentrale Van Akeleyn uit Zele
De kaart met ingekleurde leveringszones
Kaart met leveringszones en legende op de website van betoncentrale Van Akeleyn uit Zele
Na het aanklikken van een zone op de kaart verschijnen de bijhorende postcodes

Na de implementatie en configuratie van de plugin waren er nog enkele kleine probleempjes om de zones makkelijk in te kleuren. Na contact met de ontwikkelaar van de plugin werden deze echter heel snel opgelost en kon de beheerder van de website snel verder met het invullen van de inhoud.

Gerelateerde Artikels