Waarom ik wegblijf van (sommige) pagebuilders

Webontwikkeling
Leestijd: 3 min
html-code
Christophe Keppens

Hey daar! Ik ben Christophe, een enthousiaste webdesigner en WordPress-liefhebber. Mijn passie is het creëren van prachtige en functionele websites. Laat me je helpen om jouw online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen!

Christophe Keppens - dynam-IT Webdesign Lokeren

Als ervaren website-ontwikkelaar heb ik door de jaren heen diverse pagebuilders gebruikt om mijn websites te bouwen. Hoewel Avada, Divi en Elementor veelgebruikte pagebuilders zijn, heb ik gemerkt dat ze niet de meest geschikte keuze zijn voor professionele ontwikkelaars.

Beperkte creatieve vrijheid

Een van de grootste problemen met populaire pagebuilders is de beperkte creatieve vrijheid die ze bieden. Hoewel ze een groot aantal widgets en sjablonen hebben om uit te kiezen, is het moeilijk of onmogelijk om aanpassingen te maken aan de broncode. Dit kan problemen opleveren voor SEO en prestaties van de website.

De pagebuilders die mijn voorkeur genieten, Bricks Builder en Oxygen Builder, bieden daarentegen volledige controle over de HTML en CSS-code van de website. Dit stelt mij in staat om de website precies zo te ontwerpen en bouwen zoals ik dat wil, zonder creatieve of functionele beperkingen. Dit leidt tot een unieke en gepersonaliseerde website die volledig is afgestemd op de behoeften en wensen van de klant.

Traagheid en inefficiëntie

Een ander probleem met bijvoorbeeld Elementor is de traagheid en inefficiëntie bij het genereren van paginabuildercodes, wat kan leiden tot traagheid en een vertraging in de laadtijd van de website. Dit kan vooral problematisch zijn voor websites met veel inhoud en complexe functies.

Bricks Builder en Oxygen Builder genereren daarentegen efficiënte code die zorgt voor snelle laadtijden van de website. Dit verbetert niet alleen de gebruikerservaring van de websitebezoeker, maar ook de SEO van de website.

Door Elementor gegenereerde HTML code
Voorbeeld van de code die Elementor nodig heeft om een titel in een sectie te zetten
Geoptimaliseerde HTML van Bricks Builder
De code die Bricks genereert om hetzelfde te doen

Leercurve

Het klopt inderdaad dat je met pakweg Elementor heel snel een pagina kan opbouwen die er mooi uitziet aan de buitenkant. Hoewel tools zoals Bricks en Oxygen enige ervaring en technische kennis vereisen, is de leercurve niet onoverkomelijk. Er zijn tal van bronnen beschikbaar, zoals online tutorials en community forums, die helpen bij het leren van de ins en outs van deze pagebuilders.

Als je zoals ik bereid bent tijd te investeren in het leren werken met de professionele tools zal je echter merken dat je veel efficiënter kan werken en dat de resultaten die je behaalt vele malen beter zijn.

Sjablonen en widgets

Een ander belangrijk verschil tussen populaire pagebuilders en Bricks is het aantal sjablonen en widgets dat beschikbaar is. Divi en Elementor hebben bijvoorbeeld honderden sjablonen en widgets om uit te kiezen, terwijl Bricks Builder en Oxygen Builder er minder hebben.

Hoewel dit op het eerste gezicht een nadeel lijkt te zijn, bieden Bricks Builder en Oxygen Builder toch veel meer flexibiliteit en creatieve vrijheid dan populaire pagebuilders.

Conclusie

Hoewel populaire pagebuilders zoals Avada, Elementor,… veelbelovend lijken vanwege hun gebruiksgemak en functionaliteit, is het belangrijk om te onthouden dat deze tools voornamelijk gericht zijn op doe-het-zelvers en beginners, en niet op professionele websiteontwikkelaars.

Als professionele websitebouwer vind ik het belangrijk om tools te gebruiken die mij in staat stellen om efficient te werken en de beste resultaten te leveren voor mijn klanten, en op dit moment zijn dat voor mij Bricks Builder en Oxygen Builder.

Gerelateerde Artikels